Insändare Vad gör man dagen efter festen Fläckar på marmorn!

den 15 juni 2015

Inskickad fråga: Hej Stenskivor! Jag hade fest och dagen efter ser jag en massa fläckar på min !NYA! bardisk (marmor). Jag har provat att torka av med en fuktig trasa men jag känner av fläckarna. Vad kan man göra? Jag köpte inte skivan hos er och jag VÄGRAR prata med företaget som satte dit den L /Caroline

Hej Caroline!


Usch. Det låter som att dina gäster har placerat glas direkt på skivan utan underlägg och de sura vätskorna (läsk, juice, alkohol mm) har etsat ytan. Det kan liknas till en brännskada; alltså är det en fysisk skada som har inträffat – inte bara att vätskan har absorberats.

Du skriver också att du kan ”känna” fläckarna. Det är verkligen inte bra. Det betyder att vätskan som orsakade skadan ”äter upp” marmorn. Desto längre vätskan är kvar på bardisken; desto mer skada. Detta är också varför vi säger att man ska avlägsna fläckar ”omgående”. Ifall det är något i vätskan som är frätande.

Vi börjar med att utesluta saker. Du kan inte använda rengöringsprodukter ty skadan är en fysisk skada och inte en ”fläck”.

Det finns en chans att det går att åtgärda med en pasta vi har (kom in till oss och hämta!). Annars kan du söka på nätet efter Marble Polishing Paste.

Om inte detta fungerar (och det är inte varje gång det gör det) så måste skivan slipas av en stenmurare.

Vidare så låter det som att skivan inte impregnerades från start. Och vi gissar att ytan inte polerades. Det är antagligen anledningen till att detta har inträffat.

Vårt råd är, trots att du skriver att du vägrar prata med företaget som installerade skivan, prata med dem. När du berättar om skadan för företaget förstår dom nog att en miss har inträffat. Vi som arbetar med marmor och natursten skulle aldrig installera en bardisk med opolerad och oimpregnerad marmor. Alla vet att det blir ungefär så som du beskriver. Vi utgår ifrån att företaget inser missen och gör en reparation (slipning) på skivan och sedan impregnering.

Lycka till!


Vill du också ha svar på dina ”stensvåra” frågor? Maila in till vår kundtjänst! Du behöver inte ha köpt skivan genom oss för att vi ska hjälpa dig – kostnadsfritt.


 

SKICKA FÖRFRÅGAN

VILKA ÄR VI?

Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant.

Våra erfarna stenspecialister tar hand om arbetet med hela kedjan från planering, måttagning, och framtagning till leveransen och montering av bänkskivor hos dig. De har varit verksamma inom stenbearbetning sedan år 2000.

Vi arbetar kontinuerligt för säkerställa snabba leveranser med hög kvalitet och till ett bra pris.

Företaget tillämpar svenska avtal. Vi har ansvarsförsäkring genom Trygg Hansa.

Information om cookies

Behandling av personuppgifter

SHOWROOMS

Välkommen till oss - i Stockholm & Malmö!

STOCKHOLM
Botvids Business Center
Fågelviksvägen 9, port H, 4tr
145 53 Norsborg
E-post: hej@stenskivor.se
Tel: 08 708 94 00

MALMÖ
Stenyxegatan 29 1TR
213 76 Malmö
Tel: 040 306 350
E-post: hej@stenskivor.se
Org nr: 556843-2529

Kontakta oss

Du måste ange namn
Du måste ange e-postadress
Ogiltig e-postadress
Du måste ange giltigt telefonnummer
Meddelandet kan inte vara tomt
Chatta med oss - Svar DIREKT!
*
*
*
Vänligen fyll i alla fält.