VÄLJ RÄTT KANTPROFIL


LÄS MER

VÄLJ RÄTT KANTBEARBETNING


LÄS MER

MONTERING OCH SKÖTSEL


LÄS MER

VILKEN BÄNKSKIVA SKA DU VÄLJA?


1: Vilket material ska du välja? Vissa material är tåligare än andra. Granit är väldigt tåligt, medan till exempel marmor och kalksten är känsligt för vissa material, som syror av olika slag. Sandsten och lerskiffer bör undvikas som bänkskiva, då materialen inte riktigt tål det. Trä kan vara brandfarligt. Alla material har sina unika för – och nackdelar.

2: Se efter vad du har för behov och vilket material som du tycker om, och välj utifrån det. Har du barn? Var i huset ska bänkskivan användas? Går den att enkelt byta ut om det skulle behövas? Din livssituation, familjesituation och behov är mycket viktiga faktorer i ditt val.

3: Hur mycket tid har du att lägga på att underhålla bänkskivan? Även det är viktigt när du väljer vilken sorts skiva du ska ha; vissa material har större behov av underhåll än andra.

4: Vad har du råd med? Den ekonomiska faktorn är viktig för många. Kostnaden kan variera stort, beroende på material, hur stora bänkskivor du ska ha och så vidare. Beräkna på ett ungefär hur mycket du har tänkt dig att det ska kosta, och ta med det i beräkningen när du väljer bänkskiva.

5: Vilken stil har du på köket i övrigt? Det är också något att fundera på när du gör ditt val, då valet av bänkskiva kan göra mycket för intrycket och stilen i köket (eller valfritt annat rum som skivorna ska placeras i).

6: Vi har showrooms i både Stockholm och Malmö - Besök gärna oss så kan vi visa upp olika sorters bänkskivor. Det är en helt annan upplevelse att se naturstenen i verkligheten och speciellt för dig som funderar på kantbearbetning eller stentyp så är det riktigt bra att "klämma och känna". Boka gärna upp en tid med oss så har vi en kopp nybryggt kaffe.

7: Se till att bänkskivorna är tillräckligt tjocka; mellan 20 och 30 millimeter brukar vara lagom, lite beroende på vilken sorts skiva det gäller.

8: Ta tid på dig, särskilt om du inte är helt säker på vad du vill ha. Bänkskivor är ändå något du förhoppningsvis ska arbeta på och med länge, så ta dig tiden att välja så att du känner dig helt nöjd.

9: Ta in offerter från flera olika leverantörer och jämför. Priset kan variera en del mellan olika företag, och det kan vara stora lokala variationer. Här kan det gå att tjäna en del pengar.

10: Vem ska installera bänkskivorna? Tar ni in hantverkare eller inte? Om ni gör det – ta gärna referenser. Eller har ni möjlighet att utföra arbetet helt eller delvis på egen hand? Då har ni möjlighet att spara pengar, som ni kan lägga på något annat (kanske lägga dem på något dyrare bänkskivor istället?).

Som synes finns det en del att fundera på vid val av bänkskivor, mer än vad du kan tro vid första anblick. Med gott om tid och information kan du med största sannolikhet ta ett bra och genomtänkt beslut.

Sist men inte minst - glöm inte bort att vi också har diskhoar i vårt sortiment. Vad vore en bänkskiva utan en snygg diskho?

Vill du läsa mer? Vi har skrivit en BLOGGPOST OM GRANITSKIVOR

VILKA ÄR VI?

Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant.

Våra erfarna stenspecialister tar hand om arbetet med hela kedjan från planering, måttagning, och framtagning till leveransen och montering av bänkskivor hos dig. De har varit verksamma inom stenbearbetning sedan år 2000.

Vi arbetar kontinuerligt för säkerställa snabba leveranser med hög kvalitet och till ett bra pris.

Företaget tillämpar svenska avtal. Vi har ansvarsförsäkring genom Trygg Hansa.

Information om cookies

Behandling av personuppgifter

SHOWROOMS

Välkommen till oss - i Stockholm & Malmö!

STOCKHOLM
Botvids Business Center
Fågelviksvägen 9, port H, 4tr
145 53 Norsborg
E-post: hej@stenskivor.se
Tel: 08 708 94 00

MALMÖ
Stenyxegatan 29 1TR
213 76 Malmö
Tel: 040 306 350
E-post: hej@stenskivor.se
Org nr: 556843-2529

Kontakta oss

Du måste ange namn
Du måste ange e-postadress
Ogiltig e-postadress
Du måste ange giltigt telefonnummer
Meddelandet kan inte vara tomt
Chatta med oss - Svar DIREKT!
*
*
*
Vänligen fyll i alla fält.