LEVERANS AV STENSKIVOR


Leveranstiden brukar vanligtvis ligga på ca 2-3 veckor medans beställningsvaror som är märkta med "beställningsvara" innebär att de behöver beställas in. Tiden kan variera, allt från ett par veckor extra till 10 veckor beroende på leverantör och tillgång.

Behöver du snabbare leverans? Kontakta oss så berättar vi om våra expresslösningar.

VANLIGA FRÅGORKONTAKTA OSS

1


SÅ HÄR BESTÄLLER DU

 • Efter att du har kontrollerat prisförslaget får du en personlig kontakt hos oss. Acceptans ska ske skriftligt via mejl. Vid eventuella rättningar och frågor kontakta din kökskonsulent eller ring oss (08 708 9400).

 • När du har accepterat offerten skickar vi en handpenningsfaktura via e-post.

 • Vi startar arbetet med (eventuell) måttagning, beställning, tillverkningen och leveransen av bänkskivan efter det att du har betalat en handpenning. 

 • Efter att inbetalningen (handpenning) har kommit till oss skickar vi en tekniker/installatör som gör mätningarna hos dig om detta ingår i din beställning. Samtidigt förbereder vi produktionen för din order.

 • Vi gör ritningar och skickar dem till dig för bekräftelse. Efter att du har bekräftat dem via e-post görs en grundimpregnering av din natursten/komposit/keramik och produktionen sätter igång. Observera att när du har bekräftat din ritning är det inte längre möjligt att göra ändringar.

2


ATT TÄNKA på INNAN LEVERANSEN

Köket måste vara klart innan vi kan mäta, skåpen ska vara på plats och omgärdande väggar så raka som möjligt. För att undvika merarbete ska den eventuella tidigare bänkskivan vara enkel att ta bort (inte limmad). Vi tar normalt inte ansvar för ytliga skador som kan uppkomma på omkringliggande ytor, exempelvis kakel och mosaik. Däremot ersätter vi skador som uppkommer utöver normala försiktighetsåtgärder från våra installatörer. 

Se därför till att omkringliggande ytor skyddas innan installationen. Vi rekommenderar även att vänta med slutmålning, tapetsering eller eventuell kakelsättning tills skivorna är färdigmonterade. Kontakta oss om du har frågor om hur arbetet sker och hur du kan förbereda innan installationen.

3


VAd Installationstjänsten omfattar 

Installationstjänsten omfattar endast montering av bänkskivan diskho och ev. småjusteringar.

Observera att vi inte monterar blandaren.

Kom ihåg att silikonet måste få torka - det tar ungefär ett dygn. Därför rekommenderar vi att du inte bokar in VVS - eller kakling mm tills det har gått minst 24h efter installation.

Arbetsmoment som erfordras för att möjliggöra installationen kommer att debiteras enligt gällande timtaxa; såsom bortförsel av befintlig bänkskiva mm.

Visar det sig omöjligt att installera bänkskivan på grund av ändrade dimensioner sedan kontrollmätningen, köket är ej färdigt eller liknande kommer detta att medföra en extra kostnad för att täcka utkörning samt arbetstid.

Arbetsmoment som beställs utanför installationstjänsten kommer att debiteras enligt gällande timtaxa (800 kr/h inkl moms).

VVS och EL-arbete ingår inte.

 

4


INFORMATION ON GARANTIN

Vi på Stenskivor.se strävar alltid efter att leverera en service av högsta kvalitet. Med vårt arbete följer alltid en livstidsgaranti!

För att vår garanti ska gälla krävs de följande:

 • Måttagning, transporten och monteringen av stenskivor ska ha blivit utförda av vår personal

 • Stenskivorna ska ha använts hos kunden bara till det ändamål de är avsedda. D.v.s. mekaniska, kemiska och värmeskador på stenen som har orsakats av vanvård täcks EJ av garantin.

 • Stenskivorna har sköts på ett lämpligt sätt; stenen har rengjorts och polerats med jämna mellanrum på det sättet som anvisas och med de medel som rekommenderats för den specifika stensorten.

Om du har frågor angående vad som ingår i garantin tar gärna kontakt med oss genom vårt kontaktformulär.

Använd rengöringsprodukter avsedda för stenar. Hos oss hittar produkter från TENAX som kommer att hjälpa dig.

För daglig rengöring använd en disktrasa som fuktas med vatten. All smuts och damm följer bort med trasan. Har du en polerad yta blir den nästan kliniskt ren. Undvik diskmedellösning i och med den kommer att lämna ett klibbigt ytskikt som tar bort stenens glans med tiden. Allrent (i vissa fall) och andra rengöringsmedel som innehåller sura lösningar eller salter ska inte användas därför att de ska skadar naturstenen.

Om du hanterar till exempel rå kyckling direkt på en granitskiva använd TENAX eller annat rengöringsmedel avsett för stenar.

För stark nedsmutsade ytor använd fettbortagningsmedel. Torka bort det rengöringsmedlet med en disktrasa. Eftertorka ytan med en vattenfuktad trasa.

Stenskivan ska impregneras åter efter en viss tidsperiod. Tumregeln är att kontrollera området runt diskhon och kranen. Om man ser att vattnet absorberas inom 10 – 15 min, är det dags att förnya impregneringen.

Fläckborttagningsmedel

Följ skyddsföreskrifterna noga!

Lösningsmedel som inte skadar naturstenen:

 • Thinner = Cellulosaförtunning

 • Blyfri bensin, motorbensin (95 oktan)

 • Aceton

 • Lacknafta

 • Terpentin

 • T-röd (sprit)

 • Etylacetat

 • EDTA neutral (i bl.a. tvättmedel)

(Ur Skötsel av Natursten – Sveriges Stenindustriförbund).

Ta en titt på vårt sortiment av granitskivor, marmorskivor och kompositskivor.

?


Har vi glömt något?

Alla vi som arbetar här älskar sten - och vill att du ska få så mycket glädje som det bara går från din nya bänkskiva. Kontakta oss om något är oklart - eller om det saknas information här på sidan. Vi finns här för dig!

 

nöjd kund

VILKA ÄR VI?

Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant - på Internet sedan 2010!

Vi arbetar kontinuerligt för säkerställa snabba leveranser med hög kvalitet och till ett bra pris.

Företaget tillämpar svenska avtal. Vi har ansvarsförsäkring genom Trygg Hansa.

Vi finns även i Danmark!

Information om cookies

Behandling av personuppgifter

SHOWROOMS

Välkommen till oss - i Stockholm & Malmö!

STOCKHOLM

Makajo
Brännkyrkagatan 82
118 23 Stockholm
E-post: hej@stenskivor.se
Tel: 08 708 94 00

MALMÖ
Stora Nygatan 29
211 37 Malmö
Tel: 040 306 350
E-post: hej@stenskivor.se
Cucina Di Design AB (stenskivor.se)
Org nr: 556652-2297

Kontakta oss

Du måste ange namn
Du måste ange e-postadress
Ogiltig e-postadress
Du måste ange giltigt telefonnummer
Meddelandet kan inte vara tomt