Underhåll och rengöring av marmorskiva

den 20 september 2016

MARMOR ÄR ETT NATURMATERIAL


Först och främst är det viktigt att påpeka att marmor är en natursten. Naturen är fantastisk men den producerar inte produkter. Å andra sidan är det just detta som gör marmor unik, vacker och exklusiv. Den ena skivan är inte den andra lik. Bortsett ifrån att vi är överens om att marmor som material är vacker så måste vi också tänka på att det är ett material med inbyggda imperfektioner, hål och fläckar. Själva marmoreringen är egentligen klassad som en imperfektion (!).

VAD ORSAKAR “FLÄCKAR” PÅ MARMOR?


Marmor är känslig. På grund av att det är ett kalciumkarbonatmaterial så reagerar stenen på syra. Den reagerar kraftigt dessutom. Syra äter bokstavligen bort stenen - eller fräter bort det. På tal om “fläckar” så är det oftast inte fläckar. Det är skador på själva materialet. Alltså är regeln enkel. Varje skvätt av citronsaft eller till och med tomat kommer att påverka ytan på din marmorskiva.

ÄR DET SVÅRT ATT HÅLLA MARMOR RENT?


Med tanke på ovanstående är det en bra ide att hålla marmorn ren; och många av våra kunder rapporterar in liknande “rutiner” hemma. Man rengör efter användning helt enkelt.

För det dagliga underhållet räcker det normalt med ljummet vatten och en trasa (gärna av microfiber om ni har en svart stenskiva) för att få stenen ren, vanliga rengöringsmedel för kök fungerar naturligtvis även på stenskivan - men undvik citronbaserade rengöringsmedel.

Använd inte rengöringsmedel innehållande slipmedel, då dessa kan skada stenens polerade yta så att den blir matt och fläckig. Såpa är en ren naturprodukt som lämpar sig väl för att rengöra marmor med, den ger lyster och ett visst skydd åt stenen. Ta för vana att alltid torka upp spill, särskilt varmt fett, genast för att undvika att den sugs in i stenen.

Om du har frågor om din rengöring din marmorbänkskiva, kontakta oss;

 

KONTAKTA OSS

VILKA ÄR VI?

Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant.

Våra erfarna stenspecialister tar hand om arbetet med hela kedjan från planering, måttagning, och framtagning till leveransen och montering av bänkskivor hos dig. De har varit verksamma inom stenbearbetning sedan år 2000.

Vi arbetar kontinuerligt för säkerställa snabba leveranser med hög kvalitet och till ett bra pris.

Företaget tillämpar svenska avtal. Vi har ansvarsförsäkring genom Trygg Hansa.

Information om cookies

Behandling av personuppgifter

SHOWROOMS

Välkommen till oss - i Stockholm & Malmö!

STOCKHOLM
Botvids Business Center
Fågelviksvägen 9, port H, 4tr
145 53 Norsborg
E-post: hej@stenskivor.se
Tel: 08 708 94 00

MALMÖ
Stenyxegatan 29 1TR
213 76 Malmö
Tel: 040 306 350
E-post: hej@stenskivor.se
Org nr: 556843-2529

Kontakta oss

Du måste ange namn
Du måste ange e-postadress
Ogiltig e-postadress
Du måste ange giltigt telefonnummer
Meddelandet kan inte vara tomt
Chatta med oss - Svar DIREKT!
*
*
*
Vänligen fyll i alla fält.